Vill du veta vad du kan förvänta dig av den senaste versionen från Microsoft Dynamics NAV?

NAV 2016 erbjuder några stora förbättringar i användarvänlighet och ytterligare några funktioner och förenklingar som kommer att göra så att dina medarbetare arbetar effektivare och med större självförtroende. Men den största skillnaden från 2015 är egentligen tillgängligheten, och att du kommer åt snarlik funktionalitet oavsett vilken klient du kör på.

Tillgänglighet

NAV 2016 tar systemet till alla enheter, inklusive mobiltelefoner och surfplattor, både för Windows, iOS och Android.

Laptop,iPhone2015-12-10 1

 

Oavsett hur du kommer åt ditt system möts du av samma smidiga upplevelse och säkerhet.

Från laptop…

NAV2016

och från din smartphone…

Mobil slides

Arbetsflöden

NAV 2016 levererar även nya möjligheter för arbetsflöden som kan användas för exempelvis:

  1. Godkännande – om du ska godkänna något. Det kan vara till exempel en leverantörsfakturaattest eller om någon ska ändra kreditlimiten på en kund, och du vill att det ska godkännas av någon.
  2. Meddelande – om någonting händer ska någon i företaget få reda på det. Som i exemplet ovan med ändringen av en kreditlimit, den kanske inte behöver godkännas utan det räcker med att systemet meddelar så att rätt person vet om det.
  3. Automatisering – om någonting händer ska något annat hända automatiskt, till exempel när du skapar en ny kundpost skapas det en till post automatiskt.
Elektroniska dokument

Som ett alternativ till e-post med bifogade filer, kan du skicka och ta emot affärsdokument elektroniskt. Med elektroniskt dokument menar man en standardfil som representerar ett affärsdokument, såsom en faktura från en leverantör som kan tas emot och konverteras automatiskt till en inköpsfaktura i Microsoft Dynamics NAV. Utbytet av elektroniska dokument mellan två parter görs av en extern leverantör som erbjuder e-handelstjänster. Microsoft Dynamics NAV stöder sändning och mottagning av elektroniska fakturor och kreditnotor i PEPPOL-format som stöds av de största leverantörerna inom elektroniska dokument. De stora leverantörerna har förkonfigurerade lösningar som är redo att sättas upp hos ditt företag.

Microsoft Dynamics CRM integration

En annan del som 2016 introducerar är en ny och förbättrad integration mellan Dynamics NAV och Dynamics CRM. Den nya integrationen ger en optimal och sömlös upplevelse i processen från lead till intäkt för de kunder som använder Microsoft Dynamics CRM för kundvård och Microsoft Dynamics NAV för orderhantering och ekonomi. Du kan också förvänta dig förbättrade integrationer till Office 365. Det blir ännu smidigare att exportera precis den data du behöver, exempelvis till Word eller Excel.

exportera data

App-klient för smartphones

I Dynamivs NAV 2016 finns det nu en universal klient för mobila enheter och som anpassar sig efter vilken enhet man använder, exempelvis surfplatta eller smartphone. Appen laddar du enkelt ner från antingen App Store, Windows store eller Google Play. När du har installerat appen kan du logga in med dina användaruppgifter och du får din roll som du har på din vanliga klient. Detta fungerar både mot NAV som är installerat lokalt eller mot molnet. Gränssnittet är anpassat efter en mindre skärm och därför är funktionaliteten begränsad och gjord så att du ska kunna utföra enklare uppgifter.

allaenheter

Förbättringar i webbklienten:
  • När du vill söka i en lista, exempelvis i kundlistan, kan du söka i alla kolumner samtidigt. Det görs en kors-sökning och du behöver alltså inte specificera vilken kolumn du vill söka i.
  • Du har möjlighet att visa eller dölja kolumner i alla listor, på samma sätt som i Windows-klienten.
  • Sökfunktionen för att navigera sig fram finns numera även i webklineten, något som inte fungerat tidigare.
  • Du kan välja språk, region, tidszon, företag och arbetsdatum i alla mobila klienter (webb, surfplatta, mobil). Du behöver logga ut och in igen för att få ändringen att träda i kraft, med undantag för att ändra arbetsdatum vilket träder i kraft omedelbart.
Molnet

Mycket av förbättringarna ligger runt Azure för att det ska vara enklare att köra och hantera NAV i molnet men också prestandamässigt. Med en molnlösning sätts mindre press på IT internt i företaget plus att det blir minskade kostnader då den initiala investeringen är betydligt lägre och du betalar per månad.

 

Generellt för NAV 2016 är grafiken skarpare och något snyggare. Det är egentligen inte mycket ny funktionalitet men alla dessa små förbättringar och förenklingar resulterar i en smidigare och enklare upplevelse. Detta gäller framför allt när det kommer till att arbeta i webbklienten, vilket gör det möjligt för dig att komma åt ditt system var du än befinner dig.

För en fullständig överblick av NAV 2016, kontakta oss på NaviPro så ser vi vad vi kan göra för dig och din verksamhet.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera