Logiskt förvärv i fashion-industrin


Logiskt förvärv i fashion-industrin:

NaviPro köper IMDA/PISA

 

NaviPro köpte helt nyligen IMDA, mest känt för sitt PDM-system PISA, som ett led i att stärka sin position som en attraktiv helhetsleverantör av affärssystem för fashion-industrin. De anställda på IMDA behöver inte flytta sina skrivbord långt, från Ljungsarp till Borås.

– Vi är väldigt nöjda med att vi lyckats locka till oss IMDA/PISA för att på så sätt kommer våra kunder som använder Pebblestone Fashion att få tillgång till ett fantastiskt PDM-system ”in-house”, säger Thomas Molin, vd på NaviPro och fortsätter:
– Och bra med en lokal affärsuppgörelse; tillsammans bidrar vi i det lilla till en stärkt region.

Inga Cronholm Edgren, tidigare vd på IMDA tillägger entusiastiskt:
– Ja, det känns som om vi har hittat hem. Det är bra för alla; nuvarande PISA-kunder får tillgång till NaviPros betydligt större resurser vad gäller teknik och support, NaviPro-kunder erbjuds ett kraftfullt PDM-system och vi som jobbat med PISA tidigare kan koncentrera oss på vidareutveckling.

NaviPro-Pisa,600x400px

Thomas Molin och Ingela Cronholm Edgren utanför NaviPros huvudkontor i Borås. Foto: Per Andrén/AAD.se

I samband med köpet, och införlivningen i NaviPros produktportfölj, lanseras PISAs nya ”från topp till tå ”-logotyp.

2016-02-17 09-40-15

NaviPro är ett konsultbolag som arbetar med och kring Microsoft Dynamics NAV och levererar affärssystem med hög funktionalitet och flexibilitet för fashion-industrin och för företag med kundorderstyrd tillverkning. NaviPro startade 1999 och har kontor i Borås (HK), Göteborg och Stockholm. Idag är man 32 anställda och omsätter 42 MSEK.

IMDA var ett konsultbolag i Ljungsarp/Borås, och hade tre personer anställda med djup erfarenhet från textil- och konfektionsindustrin. De utvecklade PISA, ett avancerat PDM-system för fashion-industrin. Idag finns över 40 installerade PISA-system.

 

 Läs även “Boråsföretag växer inom IT till modeindustrin” i Borås tidning.