fbpx

Affärssystem

Är det nödvändigt att ha ett affärssystem?
Det korta svaret för de allra flesta företag är: Ja.

Hitta rätt affärssystem

Affärssystem

Är det nödvändigt att ha ett affärssystem?
Det korta svaret för de allra flesta företag är: Ja.

Hitta rätt affärssystem

Ett bra affärssystem är inte bara lönsamt, det gör dessutom vardagen mycket enklare.

Affärssystemet är en värdefull tillgång och en viktig del för vilket företag som helst som vill sätta nya, högre mål.

Vad är affärssystem?

Det enklaste sättet att sammanfatta vad ett affärssystem är för något, är att tänka på alla de centrala affärsprocesser som behövs för att driva ett företag, till exempel ekonomihantering och bokföring, inköp, tillverkning, försörjningskedja, orderläggning, lagerhantering, inventeringskontroll, logistik och leverans. Ett affärssystem hjälper till att hantera, digitalisera och integrera alla dessa affärsprocesser genom att skapa ett samspel mellan de olika delarna och den data de samlar i ett enda system.

Varför behövs ett affärssystem?

Detta är en fråga vi ofta brukar få, och som vi gärna svarar på. Då ni som läser detta med största sannolikhet har väldigt olika systemkartor, så finns det givetvis olika svar att hämta. De flesta företag börjar med några enkla, fristående verktyg för hantering av sin verksamhet. Det kan vara så enkelt som Excel t.ex. eller flera mindre system för olika affärsprocesser. Andra företag väljer att grunda med ett rejält affärssystem redan från starten, medan vissa kanske vuxit ur sitt affärssystem i flera omgångar redan. Oavsett vart ni befinner er är syftet med ett affärssystem densamma – att göra det möjligt för organisationen att spara värdefull tid när ni bibehåller och ökar era affärer, samtidigt som det förbättrar hur snabbt organisationen kan fatta viktiga beslut. Läs mer om fördelarna med ett affärssystem i flikarna nedan.

Hur väljer du affärssystem?

Vi vet att införandet av ett affärssystem är ett komplext projekt. Så att välja affärssystem är för de flesta företag ett väldigt viktigt beslut som kräver en omfattande utvärdering. Går du i tankarna att införa ett nytt affärssystem och undrar hur du ska välja rätt? Det har aldrig tidigare varit så lätt att hitta olika affärssystem på marknaden, samtidigt har det aldrig varit så svårt. Varför är det så? Jo, idag kan du få fram nästan all information kring affärssystem på egen hand. Svårigheten är att det finns många system på marknaden som benämns som affärssystem och att det finns olika affärssystem för småföretag, för medelstora företag och för stora företag. Dessutom finns det flera lösningar anpassade efter specifika branscher, som helt enkelt inte passar alla. Att hitta rätt är kanske inte helt enkelt. För att hjälpa dig i rätt riktning har vi listat några viktiga delar att ta med dig när du funderar på att investera i ett nytt affärssystem. Klicka på flikarna nedan för att läsa mer.

Använd affärssystemet som det är eller tillsammans med våra anpassade branschlösningar för:

Microsoft Gold Partner – ERP/Affärssystem

NaviPro är en certifierad Microsoft Gold Partner inom ERP/affärssystem. Gold Partner är Microsofts högsta kompetensnivå för återförsäljare och innebär att vi behöver uppfylla särskilda kompetenskrav varje år för att behålla certifieringen. Det gör att du kan lita på att vi, som din partner, har den erfarenhet och kompetens som krävs för ett lyckat affärssystemsprojekt. Och med Microsofts styrka i ryggen kan du vara säker på att det finns resurser för att se till att affärssystemet även i framtiden kommer att ligga i framkant av IT-utvecklingen.

Vill du veta mer om hur ett nytt affärssystem skulle kunna effektivisera
och underlätta ert arbete? Vi hjälper dig gärna att hitta rätt!

Boka ett första möteKontakta oss