fbpx

Microsoft Dynamics NAV

Ett riktigt smart val av affärssystem för medelstora företag och små företag med ambitionen att växa

Vad är Microsoft Dynamics NAV?

Microsoft Dynamics NAV, eller Dynamics 365 Business Central som lösningen numera heter, är ett integrerat affärssystem/ERP-system (Enterprise Resource Planning) för små och medelstora företag. Över 100.000 företag i mer än 40 länder förlitar sig på systemet varje dag för att utföra sina affärsprocesser och optimera verksamheten. Du kan med andra ord tryggt implementera det för att driva din verksamhet.

Ett affärssystem under kontinuerlig utveckling

En del säger fortfarande Navision, och det är för att affärssystemets ursprung kommer från det tidigare danska systemet kallat just Navision. Microsoft köpte upp systemet 2002 och det har sedan dess gått under namnet Dynamics NAV och har kontinuerligt vidareutvecklats för att passa in i Microsofts övriga produktportfölj.

Framtidssäkrat

Oavsett namn på systemet, så kan du med Microsofts styrka i ryggen vara säker på att det finns resurser för att se till att affärssystemet även i framtiden kommer att ligga i framkant av IT-utvecklingen.

Dynamics NAV i molnet eller lokalt

Microsoft Dynamics NAV är en komplett lösning för verksamhetsstyrning med en modern och rollbaserad användarupplevelse. Affärssystemet kan distribueras både i molnet (on-cloud) eller lokalt (on-premise) beroende på företagets behov.

Bättre kontroll och effektivare affärsprocesser

Att ha kontroll handlar om att ha insikt i hur företaget presterar – det handlar om att veta att affärssystemet hjälper till att driva beslutsfattande processer och att det möjliggör för medarbetarna att vara mer proaktiva och produktiva.

Med Microsoft Dynamics NAV kan du ta smarta beslut och automatisera viktiga affärsprocesser och rutiner – från inköp och lagerhantering, till orderhantering, logistik, bokföring och rapportering.

Ett användarvänligt affärssystem

Dynamics NAV är ett rollbaserat affärssystem. Det innebär att det finns möjlighet att anpassa gränssnittet utifrån vilken roll och vilka arbetsuppgifter varje användare har. Det rollbaserade gränssnittet ger personlig åtkomst till information och uppgifter som är mest relevanta för respektive roll vilket gör det enklare för medarbetarna att fokusera på rätt saker.

Koppla till e-handel

Att ny teknik förändrar våra köpbeteenden är inte en nyhet för någon. Därför är det en självklarhet att vi erbjuder integrationer och lösningar till e-handel som är helt anpassade för att fungera ihop med Dynamics NAV. Kopplingar till e-handelsplattformar, produkthantering, avstämning av betaltransaktioner, GDPR-hantering och uppföljning är bara några av dessa lösningar.

Flexibel och skalbar lösning

Dynamics NAV erbjuds som Windowsklient, som webbaserat affärssystem och via en app i telefonen vilket innebär att du får en flexibel lösning där du kan arbeta obehindrat var du vill, när du vill och från vilket enhet du vill.

Du väljer själv om du vill köpa eller hyra licensen till affärssystemet. Vid hyrlösning levereras den till en fast månadskostnad baserad på antalet användare. Dessutom erbjuder vi möjligheten att sköta drift av applikationen.

Väx med affärssystemet

Dynamics NAV är en tidlös lösning. Tidlös i den meningen att affärssystemet kan växa med uppgiften. Det är därför vi gillar den och har byggt vår verksamhet helt och hållet kring systemet.

Anpassa efter nya önskemål och krav

Flexibiliteten i systemet gör det enkelt att anpassas för olika ändamål. Ett sätt att beskriva nyttan är att när ert företag utvecklas och nya önskemål, krav och behov dyker upp så klarar vi det både snabbt och effektivt tack vare de stora möjligheterna att plocka in färdigutvecklade tillägg eller skräddarsy för de mest skiftande behov.

Erbjuder många smarta basfunktioner
för hantering av:

 • Inköp
 • Försäljning, order & kundtjänst
 • Produktion
 • Lagerstyrning
 • Leverans & logistik
 • Ekonomi, bokföring & fakturering
 • Rapportering & analys
 • Projekthantering
 • Service

Några av fördelarna med Microsoft Dynamics NAV:

 • Passar mindre och medelstora organisationer inom olika branscher
 • Automatiserar och förenklar verksamhetsprocesser
 • Väldigt anpassningsbart
 • Rollbaserat gränssnitt som gör affärssystemet enkelt att använda
 • Flexibelt och skalbart affärssystem att växa med
 • Använd när du vill och från vilken enhet du vill
 • Anpassat till den svenska marknaden med hjälp av den Microsoft certifierade tilläggsmodulen SweBase

Lätt att komplettera med avancerade
funktioner för t.ex:

 • Branschanpassningar
 • PDM, PLM, PIM
 • Kassasystem
 • Säljverktyg
 • Analysverktyg & BI-system
 • Rapporteringssystem
 • Mobilt WMS
 • Dokumenthantering
 • Returhantering

Den nya generationen av affärssystemet Dynamics NAV:

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Gå vidare till Business Central

Tilläggslösningar som fungerar riktigt bra ihop med Microsoft Dynamics NAV:

Webbintegration

NaviConnect

En av styrkorna med affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Business Central är möjligheten till smidiga integrationer. Låt e-handeln bli en naturlig del av företagets flöden och affärsprocesser. Vi på NaviPro har gjort webbintegrationer till de flesta etablerade e-handelsplattformarna.

Business Intelligence

NaviConnect BI

NaviConnect BI är ett enkelt och bekvämt alternativ till de mer utbredda och större business intelligience-systemen. Dessutom finns färdiga kopplingar mot affärssystemet Business Central.

Affärssystemet Microsoft Dynamics NAV anpassat för:

Microsoft Gold Partner – ERP/Affärssystem

NaviPro är en certifierad Microsoft Gold Partner inom ERP/affärssystem. Gold Partner är Microsofts högsta kompetensnivå för återförsäljare och innebär att vi behöver uppfylla särskilda kompetenskrav varje år för att behålla certifieringen. Det gör att du kan lita på att vi, som din partner, har den erfarenhet och kompetens som krävs för ett lyckat affärssystemsprojekt. Och med Microsofts styrka i ryggen kan du vara säker på att det finns resurser för att se till att affärssystemet även i framtiden kommer att ligga i framkant av IT-utvecklingen.

Är du nyfiken på att veta mer om Dynamics NAV / Business Central?
Hör av dig till oss så kan vi prata mer om hur vi kan hjälpa er att skapa en flexibel plattform för framtida tillväxt.

Kontakta oss